Haarlanlinna 2019

Funkkista 30 -luvulta

Haarlanlinna on funktionaalisen tyylisuunnan paritalo, jonka suunnitteli arkkitehti Jaakko_Tähtinen. Kauppaneuvos, Haarlan Selluloosayhtiön perustaja Rafael_Haarla rakennutti nimeään kantavan Haarlanlinnan tehtaansa päällystölle.

Linnassa on yhteensä kymmenen korkeaa huonetta, vintti- ja kellarikerrokset lisänä. Asuntojen ikkunoista avautuvat järvinäköalat molempiin suuntiin. Lämmitysmuotoina maalämmöt ja takat. Puistomaiset piha-alueet marjapensaineen ja hedelmäpuineen täydentävät luonnonkaunista asumista.

Vieressä kunnan virkistysalue;  tenniskenttä, uimaranta, venesatama, jalkapallokenttä, beachvolley-kentät, lenkkimaastot, avantouintipaikka, kalaisa järvi, josta pääsee veneellä aina Päijänteelle ja Keiteleelle asti.

Taustaa: ostimme Haarlanlinnan kokonaisuudessaan 2015. Pohjoispäädyn puoleinen kakkosasunto tarvitsi kaiken tarmomme ja ahkeruutemme noustakseen asuttavaan kuntoon. Kilometrejä on kertynyt pääkaupunkiseudulta talolle ja remonttivaiheiden keskelle.

Toukotar-sivut ovat olleet remonttipäiväkirjan pitoa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen kunnostustoimenpiteistä. 

 

Kesällä 2015

Kesällä 2016

Kesällä 2017

Kesällä 2018

Kesällä 2019

Kesällä 2015

Kesällä 2016

Kesällä 2017

Kesällä 2018

Kesällä 2019

Lievestuoreen Liisa ja Jonna Ortju